Fedtsyrer og ADHD mm

 

Fatty acids in ADHD: plasma profiles in a placebo-controlled study of Omega 3/6 fatty acids in children and adolescents

Af Mats Johnson, et. al.

 

 

I dette studie bliver der testet hos børn og voksne med ADHD omkring effekten af Omega 3/6 kosttilskud sammenlignet med normal medicinering. 75 børn og unge voksne i aldrene 8-18 år, blev randomiseret til 3 måneder af Omega 3/6 eller placebo. Omega-3, omega-6 og omega-6/omega-3 niveau blev målt i starten, ved den tredje måned og ved den sjette måned. Omega-tilskuddet hed EyeQ (Equazen).

 

Nøgleord: Omega 3, Omega 6, ADHD, placebo, n-3, n-6, ADHD medicin, EYEQ, Equazen, fedtsyrer

 


 

Non-stimulant interventions in ADHD

Af Mats Johnson

I dette studie var det overordnede mål, at undersøge alternative behandlinger for ADHD i børn, unge voksne og voksne. Der blev lavet fire studier hvor den ene var en trial med en placebo af omega 3 og omega 6 fedtsyrer hos børn og voksne med ADHD. Der blev samtidigt også testet med en anden undersøgelsesgruppe det fik omega 3 og omega 6 kosttilskud. Fedtsyretilskudet der blev brugt i dette studie var Eye Q.

 

Nøgleord: Equazen, Eye-Q, ADHD, omega 3, omega 6, plasma fedtsyrer

 

 


 

The Oxford-Durham Study: A Randomized, Controlled Trial of Dietary Supplementation With Fatty Acids in Children With Developmental Coordination Disorder

Alexandra J. Richardson, et. al.

 

 

I dette studie kan du læse om omega-3 fedtsyrers påvirkning på en gruppe børns udviklingsmæssige koordinationsforstyrrelser (DCD). Der var en signifikant forbedring ved indtag af Eye-Q kosttilskud, frem for placebo. 

 

 

Nøgleord; Eye-Q, Equazen, DCD, kognitiv funktion, fiskeolie.

 


 

Efficacy and safety of omega-3 /6 fatty acids, methylphenidate, and a combined treatment in children with ADHD

Barragán E., et. al.

 

En kombinering af Omega-3/6 og MPH (Methylphenidate) ser ud til at have flere fordele i behandling af børn med ADHD end Omega-3/6 alene.

 

 

Nøgleord; Eye-Q (Equazen), Methylphenidat (MPH), omega 3, omega 6, ADHD.

 


 

Reduced inanttention and hyperactivity and improved cognition after marine oli extract (PCSO-524) supplementation in children and adolescents with clinical and subclinical symptoms of attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD): a randomised double-blind, placebo-controlled trial

James D. Kean et al.

 

 

Vidste du, at indtag af muslingeolie kan være med til at forbedre koncentrationsevne, opmærksomhed og styre hyperaktivitet? Forskning viser, at ekstrakt fra den New Zealandske musling (PCSO-524) har gavnlige virkninger.

 


Nøgleord:
koncentration, hyperaktivitet, muslingeolie (PCSO-524).

 


 

Cognitive enhancement by omega-3 fatty acids from child-hood to old age: findings from animal and clinical studies

Luchtmann DW

 

 

Nøgleord: EPA, DHA, Kognitiv funktion, omega-3

 


 

Could Polyunsaturated Fatty Acids Deficiency Explain Some Dysfunctions Found in ADHD? Hypotheses From Animal Research

Catherine Transler, et. al.

 

Her kan du læse om undersøgelsen af, om et nedsat indtag af fedtsyrer kan forklare forekomst af ADHD eller andre typer af nedsatte kognitive funktioner. Der ses en sammenhæng mellem et lavt indtag af fedtsyrer og nedsat kognitiv funktion, dog ses der ikke et årsag-virknings-forhold. 

 

Nøgleord: ADHD; kognitive funktioner, lavt indtag af fedtsyrer, nedsat kognitiv funktion

 

 

 

Nøgleord; Methylphenidat (MPH), ADHD, omega 3, kognitv funktion, koncentrationsevne.


 

Omega-3 fatty acid supplementation for the treatment of children with attention-deficit/hyperactivity disorder symptomatology: systematic review and meta-analysis.

Michael H. Bloch, et. al.

 

Læs med her, hvis du vil blive klogere på, om der er en sammenhæng mellem indtag af omega-3 fedtsyrer og ADHD-symptomer. Et studie viser, at tilskud af omega-3 fedtsyrer særligt med høje koncentrationer af EPA kan have en positiv effekt ved forebyggelse af ADHD.

 

Nøgleord; omega 3, fiskeolie, ADHD, EPA.

 


 

Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids in Youths with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD): A Systematic Review and Meta-analysis of Clinical Trials and Biological Studies

Jane Pei-Chen Chang et al.

 

Omega-3 tilskud forbedrer kognitive ydeevner hos børn og unge med ADHD, i hvert fald hvis du spørger forældrene. Læs med her hvis du vil blive klogere på, hvordan du kan hjælpe dit barn til en lettere hverdag.

 

Nøgleord: ADHD, kognitive ydeevner, omega-3

 


 

Combined ω3 and ω6 Supplementation in Children With Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) Refractory to Methylphenidate Treatment: A Double-Blind, Placebo-Controlled Study

Hemamali Perera, et. al.

 

 

Her finder du et studie, som undersøger effekten af omega-3 og omega-6 tilskud hos børn med følgevirkninger af ADHD, bl.a. rastløshed, koncentration og vrede. Tilskud af omega-3 og omega-6 viste en forbedring på børns rastløshed, koncentration og følelsesudbrud, men det er det første studie – og derfor skal der laves flere forsøg, før at man direkte kan anbefale dem at indtage omega-3 og omega-6 tilskud.

 

 

Nøgleord; ADHD, omega 3, omega 6, Methylphenidat, følelsesudbrud.

 


 

 

Vitamin‐mineral treatment improves aggression and emotional regulation in children with ADHD: a fully blinded, randomized, placebo‐controlled trial

Julia J. Rucklidge

 

 

Her kan du læse om mikronæringsstoffers påvirkning på samlet kognitiv funktion hos børn, blandt andet at de forbedrer opmærksomhed, koncentration, og nedsætter pludselige vredesudbrud. Det kan altså være en fordel at supplere ikke-farmakologiske præparater hos børn med ADHD.

 

 

Nøgleord; vitaminer, mineraler, koncentration, ADHD, kognitiv funktion.

 

 


 

 

Omega-3 Fatty Acid Supplementation for the Treatment of Children with Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder Symptomatology: Systematic Review and Meta-Analysis

Micheal H. Bloch et. al.

 

 

Vil du blive klogere på, om der er en sammenhæng mellem indtag af omega-3 fedtsyrer og ADHD-symptomer? Et studie viser, at tilskud af omega-3 fedtsyrer særligt med høje koncentrationer af EPA kan have en positiv effekt ved forebyggelse af ADHD.

 

 

Nøgleord: ADHD, omega-3, EPA

 


 

Nonpharmacological Interventions for ADHD: Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials of Dietary and Psychological Treatments

Af Edmund J.S Sonuga-Barke, et. al.

 

 

I dette studie blev der testet omkring kostens effekt på ADHD symptomer, for eksempel igennem udelukkelses diæter, udelukkelse af kunstige farvestoffer i mad og fedtsyrer kosttilskud. Man fandt ud af, at fedtsyrer kosttilskuddene producerede en lille men markant reduktion af ADHD symptomer. Kunstigt farvestof havde en lille effekt, og det kom mest fra folk der allerede havde en sensitivitet overfor kunstigt farvestof.

 

Nøgleord: ADHD, diæt, kunstige farvestoffer, kosttilskud, ADHD symptomer

 


 

 

Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids in Youths with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD): A Systematic Review and Meta-analysis of Clinical Trials and Biological Studies

Jane Pei-Chen Chang et al.

 

 

Omega-3 tilskud forbedrer kognitive ydeevner hos børn og unge med ADHD, i hvert fald hvis du spørger forældrene. Læs med her hvis du vil blive klogere på, hvordan du kan hjælpe dit barn til en lettere hverdag.

 

Nøgleord: ADHD, kognitive ydeevner, omega-3

 


 

Polyunsaturated fatty acids (PUFA) for attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) in children and adolescents
Donna Gillies, et. al.

Her kan du læse om forskellige studiers forsøg på, om tilskud af n-3 og n-6 fedtsyrer direkte kan forebygge ADHD hos børn og voksne. Dette påviser studierne ikke, og derfor skal der nye undersøgelser til for at kunne påvise dette.

 

Nøgleord; ADHD, fiskeolie, omega 3, omega 6.

 


 

Association of Risk of Suicide Attempts With Methylphenidate Treatment

Kenneth K. C. Man, et. al.

 

Statistikker viser en sammenhæng mellem indtag af Methylphenidat og selvmordsforsøg. Andelen af selvmordsforsøg var højst ved påbegyndelse af methylphenidat hos personer med ADHD, men antallet faldt efter et længerevarende indtag. Derfor er der ikke en sammenhæng mellem behandling med Methylphenidat og selvmordsforsøg.

 

Nøgleord: Methylphenidat, ADHD, selvmord.

 


 

The Diet Factor in Attention-Deficit/Hyperacitivity Disorder

 

Review over forskellige epidemiologiske studiers undersøgelser af forskellige diæt- og kostsammensætningers påvirkning og indvirkning på ADHD. Der er evidens for, at diætintervention er at foretrække, når det kommer til behandling af ADHD, da det er nemt at implementere.

 

Nøgleord: ADHD, diætintervention, kostsammensætning.

 


 

Supplementation with polyunsaturated fatty acids (PUFAs) in the management of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD)

Af Tobias Banaschewski, et. al.

 

Medicinsk behandling er de primære metoder som er i brug for patienter med ADHD, men PUFA tilskud kan være en alternativ behandlingsmetode. PUFA tilskud er ikke anbefalet ifølge retningslinjerne for regulering af ADHD; dog kan patienter stadig selv vælge at bruge det. Indtil videre undersøgelser er lavet, er det ikke anbefalet at kun bruge PUFA tilskud til regulering af ADHD.

 

Nøgleord: PUFA, poly unsaturated fatty acids, ADHD, omega tilskud, kosttilskud, ADHD medicin

 


 

Improved Working Memory but No Effect on Striatal Vesicular Monoamine Transporter Type 2 after Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acid Supplementation

Rajesh Narendan, et. al.

 


 

Læs mere om produktet Eye Q her i artikler som også har links til forskning:

Fra sund-forskning.dk