Om siden

 

Institut for Biologisk Medicin, som uddanner biopater og naturopather har samlet alt, hvad hjertet (og resten af kroppen) begærer af forskning på alle de mange fedtsyrer.

Der hersker stor forvirring, og det kan vi godt forstå, for der kommer nye forskningsresultater til hele tiden. Hvad skal vi spise, og hvornår er det nødvendigt med et tilskud af den ene eller den anden fedtsyre? Og hvad virker terapeutisk, og ikke mindst, hvad kan du gøre i din hverdag for at forebygge diverse skavanker eller endog slippe for nogle af dem?

 

Vi fanger ind, hvad vi kan af viden om fisk, alger, grøntsager, korn og nødder. Vi forsøger at komme ud i alle afkroge af den spændende verden. Spændende fordi de færreste tænker på, at alle vores celler er opbygget af fedt, det samme gælder de stoffer, der skal sørge for transporten af hormoner, og ja, stort set er der ikke en eneste funktion i kroppen, som ikke er afhængige af fedtstoffer. De sunde vel at mærke.

 

 

Bliv klogere på omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer. Forstå betydningen af ALA, DHA, EPA og hvad det ellers hedder altsammen. Og forstå alt det, vi faktisk ikke forstår endnu.

Hvilke fedtstoffer har huden mest brug for og adskiller det sig fra hjernens behov? Ja, det gør det, og derfor er det en kompleks verden, du træder ind i, når du har valgt

at gå ind på vores side om alverdens fedtsyrer.

 

 

Langt fra al forskning er oversat, det kan vi slet ikke nå, men du kan bruge google til at oversætte det meste, det er ikke spor svært.

 

Det svære er at holde tungen lige i munden, når man skal forstå de mange forskningsresultater og de mange erfaringer.

 

– Hvorfor bliver nogle tykke af for mange fedtstoffer, – og andre taber sig?

– Hvorfor kan nogle spise sig fra sin eksem, mens andre kan ikke?

– Skal vi alle blive vegetarer, fordi vi her finder sundere fedtstoffer end hos fisk?

– Hvad siger erfaringerne – hvad viser forskningen?

 

 

Velkommen til et helt særligt univers fyldt med fedtstoffer.

 

 

Marianne Palm

Chefredaktør sund-forskning

Leder af Institut for Biologisk Medicin.